A VIZSGÁLAT MENETE

Ügyfeleinknek 3 vizsgálati egységet állítottunk össze. A gyors vizsgálattal előszűrés végezhető, az alapvizsgálattal már részletesebb képet kaphatunk a műről, míg a komplex analízissel a műtárgy alapos vizsgálatára kerül sor. Abban az esetben, amikor egy műtárgyról kiderül már az első vizsgálati fázisban, hogy nem érdemes tovább folytatni a kutatást, a vizsgálatokat felfüggesztjük.

A vizsgálati sorra a Festményvizsgálati Labor tesz javaslatot, azt minden esetben egyezteti a Megrendelővel, így a vizsgálati fázisokban eltérés lehet a leírtaktól. A festményvizsgálathoz szükséges csomagokat az adott kép keletkezési idejének meghatározásához illeszkedően ajánljuk.
A Festményvizsgálati Labor a felhasználói adatbázis tartalmát bizalmasan kezeli, azt harmadik fél számára nem teszi hozzáférhetővé.

Előzetes értékeléshez kérjük, lépjen velünk kapcsolatba telefonon vagy e-mailen.

Végvári Zsófia – Laborvezető tel.:

+36 20/927-3836

GYORS VIZSGÁLAT

XRF mérés és az adatok kiértékelése. Előre egyeztetett időpontban, a vizsgálat gyorsasága miatt a kiértékelés perceken belül megtörténik.
A vizsgálatot a Festményvizsgálati Laborban végezzük, de lehetőség van a helyszíni gyors vizsgálat elvégzésére is (az ár nem tartalmazza a kiszállási díjat).

ÁR : 50.000 – 60.000 Ft / 4 mérés

ALAP VIZSGÁLAT

Multispektrumú fotók készítése, XRF mérés (minimum 5 pontban), sztereó mikroszkópos vizsgálat, a kapott eredmények rövid értékelése jegyzőkönyvben.
A vizsgálatot a Festményvizsgálati Laborban végezzük, a vizsgálat időtartama minimum 5 nap.

Ár: 100.000 – 120.000 Ft

KOMPLEX VIZSGÁLAT

A teljes vizsgálati sor elvégzése: roncsolásmentes anyagvizsgálat, szemcsemintavétel, röntgenvizsgálat, szükség esetén keresztmetszet analízis. A kapott eredményekről részletes jegyzőkönyvet adunk át, igény szerint további stíluskritikai kiegészítésekkel. A vizsgálat időtartama minimum 2 hét.

Ár: 230.000 Ft- tól

A VIZSGÁLATOK KIÉRTÉKELÉSE ÉS A JEGYZŐKÖNYV

A vizsgálatok eredményeiről egységes, szabványosított jegyzőkönyvet bocsátunk ügyfeleink rendelkezésére. Az általunk mért adatok egzakt jellege miatt a vizsgálatok bármilyen hasonló felszereltséggel rendelkező laborban megismételhetők.

A jegyzőkönyvet a Festményvizsgálati labor munkatársai állítják össze a mért eredmények alapján. A festményvizsgálati jegyzőkönyv mindig a festmény pillanatnyi állapotát tükrözi. Javítást, restaurálást követően a jegyzőkönyv újra érvényesítése szükséges. A jegyzőkönyv nem szerzőt, hanem keletkezési kort állapít meg.

Minden csomag tartalmazza a festményvizsgálati jegyzőkönyvet eredményekkel és kiértékeléssel. A jegyzőkönyv fordítása angol nyelvre a megrendelő külön kérésére történik.
A vizsgálatokkal és az árakkal kapcsolatban keressen minket bizalommal